Autor Subiect: Născut Liber, Născut în Comunism  (Citit de 2763 ori)

Offline Administrator

 • Administrator
 • Nou venit
 • *****
 • Mesaje postate: 33
 • Apreciere: 0
 • Din EL Prin El și pentru EL
  • Vezi Profilul
  • crestin3d.ro
Născut Liber, Născut în Comunism
« : Noiembrie 18, 2021, 03:53:18 p.m. »
Născut Liber, Născut în Comunism
   M-am născut în 1971 cam la 5 ani de când a fost dată legea că e obligatoriu să te naști, era lege: din 1 Octombrie 1966 femeile erau obligate prin lege să păstreze pruncii și să-i nască , orice altceva era călcare de  lege.
Bun eu mă nășteam și fără să fie o lege , eram primul copil al mamei și s-a dovedit a fi și ultimul dar pentru mulți venirea lor pe lume a fost prin decret. Am fost numiți decreței  .
   Deci era obligatoriu să te naști dar nu numai asta, era obligatoriu să mergi la școală, partidul nu te voia prost sau needucat, trebuia să devii omul nou iar omul nou nu putea fi un neștiutor de carte, un analfabet. Mama știa bine lucrul ăsta , era educatoare într-o comună la vreo 40 Km de oraș și trebuia în multe rânduri la bată la porți închise ca să convingă părinții să lase copii la grădiniță, erai penalizat dacă nu aveai prezență. Trebuia de asemenea să ai mai multe felii de pâine cu salam , unt ,gem, biscuiți sau ce mai puteai mânca la muncă pentru că unul din motivele invocate de părinți era că nu au trimis copilul la grădiniță pentru că nu au avut nimic să-i pună pachet la școală, așa că fiind cadru didactic care voiai să ai prezență trebuia să rezolvi cumva și asta cu un sandwich în plus.
Erai obligat să te naști
Erai obligat să faci scoală
Și asta nu era totul , era obligatoriu să mergi la muncă , munca nu era doar un drept constituțional cum este scris astăzi în constituția României era o obligație . În epoca de aur nu trebuia să existe șomaj iar Omul nou trebuia să muncească .Era un drept și o obligație ! Și obligațiile pe timp ce timpul trecea erau tot mai multe, erai obligat să mergi la medic, întreprinderile aveau cabinete dedicate și erai obligat să mergi la consult medical, erai obligat să te căsătorești dacă nu plăteai celibat.
   Așa era atunci , era dictatură , era comunism , era un regim totalitar care decidea în locul tău ce e bine și ce rău. Într-un cuvânt îți impunea să devii Omul nou al partidului și trebuia să fii perfect. DICTATURĂ ! Nu ne-a plăcut asta așa că am făcut revoluție , am dat jos dictatorul , am strigat Libertate și am făcut libertate !
   Acum suntem liberi, prima libertate a venit imediat după 89:  nu poți să fii obligat să te naști mama ta poate să decidă să te ucidă E Libertate ! Apoi școala , munca, căsătoria nu au mai fost obligatorii , fiecare face ce vrea cu viața lui: Libertate ! 
   Posturile TV , politicienii , mass-media, ne strigă mereu în urechi E libertate , E democrație , vocea poporului contează , nu mai e dictatură să decidă alții pentru tine. Un vis împlinit.
Binele cu forța pe care au vrut să ni-l de-a comuniștii nu l-am primit, avem acum binele dat de un regim democratic.
În numele libertății un bolnav de cancer poate decide dacă vrea să facă un tratament cu citostatice sau nu. Cancerul duce pacientul pe linie terminală unii aleg să lupte alții nu. E Libertate ! Poți alege.
Adrian Păunescu un poet al vechiului regim spune că dragostea cu forța se cheamă viol, a spus asta atunci, în dictatură ca un apel direct la nevoia de libertate de decizie în Epoca de aur !
Astăzi asist la un bine cu forța, noul SARS-CoV a speriat întreaga lume, dar lumea s-a mobilizat, au muncit , au creat un vaccin , a fost plătit din bani publici și donat populației ca remediu, din dragoste pentru oameni ! ...  până aici totul bine, nu sunt un antivaccinist și nu-mi plac speculațiile sau teoriile apocaliptice, sunt un om liber , născut liber prin voia Lui Dumnezeu iar binele cu forța pe care ni-l dădeau comuniștii era de foarte multe ori apăsător, dar mă întreb dar azi ? Sunt oare mai liber ? Un bolnav de cancer spuneam că poate decide dacă ia sau nu ia medicamentele pentru boala sa și este LIBER dar un nevaccinat ? Un nevaccinat este un bolnav ipotetic , el poate fi bolnav sau sănătos dar este socotit un pericol pentru cei vaccinați , daca comunismul te obliga sa mergi la școală un nevaccinat este obligat sa nu meargă la scoală,
daca comunismul te obliga sa mergi la servici iar acum daca ești nevaccinat în unele locuri ești dat afara de la servici. Am auzit ca in unele tari nevaccinați nu mai au voie sa iasă din casa decât la un magazin apropiat de cartier să-și cumpere mâncare ... un prieten care în multe rânduri mi-a dovedit o gândire rațională mi-a spus că e normal și așa ar trebui făcut peste tot ... mă întreb următorul pas după închiderea în casă care e ? Un tren .. un lagăr ... un crematoriu poate ... nu știu ... Nu pot discuta despre vaccin din prisma beneficiilor oferite , nu sunt medic , nu e specialitatea mea , personal cred ca vaccinul e bun ... eu discut doar despre libertate Dragostea asta de a vaccina pe toți cu forța nu seamănă a viol ? Rămân și mă întreb când eram mai liberi ?
Când ești forțat să mergi la școala sau când ești forțat să nu mergi
Când erai forțat să muncești sau când nu ți se permite asta ?
Eu nu am răspuns , dar voi ? 
Bîrsan Florin
« Ultima Modificare: Noiembrie 18, 2021, 04:14:26 p.m. de Administrator »

Offline Cristofor

 • Nou venit
 • *
 • Mesaje postate: 43
 • Apreciere: 0
  • Vezi Profilul
Re: Născut Liber, Născut în Comunism
« Răspuns #1 : Martie 17, 2022, 07:53:38 p.m. »
Liber nu te simti si nu esti dupa locul de nastere sau dupa timpul istoric in care te-ai nascut, ci in functie de legatura pe care o ai cu Hristos. In plus libertatea ta nu poate afecta libertatea celuilalt, decat daca esti egoist.  ;)