Mesaje Recente

Pagini: 1 ... 8 9 [10]
91
Un verset Biblic: / Isaia 61:1
« Ultimul mesaj de sandu s Aprilie 12, 2022, 07:26:19 a.m. »
Isaia 61:1
"Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia și prinșilor de război, izbăvirea;" (versiunea D.Cornilescu )

"Spiritul lui Iahve care guvernează, este peste Mine – pentru că El M-a uns ca să aduc vestea bună celor defavorizați. El M-a trimis să îi vindec pe cei cu inima distrusă, să anunț captivilor eliberarea și să ofer salvarea celor care erau legați." (versiunea actualizata 2018)

"Duhul Domnului DUMNEZEU este peste mine, deoarece DOMNUL m-a uns să predic vești bune celor blânzi; el m-a trimis să leg pe cei cu inima zdrobită, să vestesc libertate captivilor și deschiderea închisorii celor ce sunt legați." (versiunea Fidela 2015)

"Duhul Domnului e peste Mine,
pentru că El M'a uns;
El M'a trimis să le binevestesc săracilor,
să-i vindec pe cei zdrobiți la inimă,
robilor să le vestesc libertate
și orbilor vedere," (versiunea Anania)
92
Un verset Biblic: / Psalm 73:26
« Ultimul mesaj de sandu s Aprilie 09, 2022, 08:35:39 a.m. »
Psalm 73:26
"Carnea și inima pot să mi se prăpădească,fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele și partea mea de moștenire."( versiunea D.Cornilescu)

"Carnea și inima mi se distrug; dar Dumnezeu este stânca inimii mele și moștenirea mea pentru totdeauna. " (versiunea actualizata 2018)

"Carnea mea și inima mea eșuează, dar Dumnezeu este tăria inimii mele și porția mea pentru totdeauna." (versiunea Fidela 2015)
93
Un verset Biblic: / Isaia 58:6
« Ultimul mesaj de sandu s Aprilie 09, 2022, 08:28:29 a.m. »
Isaia 58:6
"Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi și rupe orice fel de jug; " (versiunea D.Cornilescu)

"Vă spun acum care este postul agreat de Mine: acela în timpul căruia dezlegi lanțurile nedreptății, desfaci legăturile jugului, eliberezi pe cei exploatați și distrugi orice fel de jug." (versiunea actualizata 2018)

"Nu este acesta postul pe care l-am ales eu? A dezlega legăturile stricăciunii, a desface sarcinile grele și a lăsa pe oprimați să meargă liberi și să frângeți fiecare jug? " (versiunea Fidela 2015)

"Nu un astfel de post am ales Eu, zice Domnul;
ci tu dezleagă orice legătură a nedreptății,
dezleagă nodurile cu silnicie înnodate,
lasă-i liberi pe cei striviți în legături
și rupe toate înscrisurile cu socoteli nedrepte." (versiunea Anania)

"Oare nu acesta este postul pe care l-am ales? Dezleagă lanţurile nelegiuirii, desfă legăturile jugului, trimite-i liberi pe cei zdrobiţi; înlăturaţi orice jug!" (versiunea romano-catolica)
94
Un verset Biblic: / Isaia 57:18-19
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 26, 2022, 07:29:08 a.m. »
Isaia 57:18-19
"I-am văzut căile, și totuși îl voi tămădui; îl voi călăuzi și-l voi mângâia, pe el și pe cei ce plâng împreună cu el. Voi pune lauda pe buze: Pace, pace celui de departe și celui de aproape!”, zice Domnul. „Da, Eu îl voi tămădui!" (versiunea D.Cornilescu)

"Eu i-am văzut căile și l-am vindecat și l-am alinat și mângâiere adevărată i-am dăruit; pace peste pace celor de departe și celor de aproape! Și a zis Domnul: – Îi voi tămădui." (versiunea Anania)

"Am văzut cum s-a comportat; dar îl voi vindeca, îl voi conduce și îl voi încuraja. Voi face toate acestea atât lui, cât și celor care îl jelesc. Voi face să apară astfel laudă pe buzele lor. Iahve zice: ‘Pace! Pace celui care este departe și celui care este aproape. Eu îl voi vindeca!’ " (versiunea actualizata 2018)

"Am văzut căile lui și îl voi vindeca, de asemenea îl voi conduce și îi voi restaura mângâieri, lui și jelitorilor lui.
Eu creez rodul buzelor. Pace, pace celui ce este departe și celui ce este aproape, spune DOMNUL; și îl voi vindeca. " (versiunea Fidela 2015)
95
Un verset Biblic: / Psalm 71:14
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 23, 2022, 05:13:06 p.m. »
Psalm 71:14
"Și eu voi nădăjdui pururea,
Te voi lăuda tot mai mult." (versiunea D.Cornilescu)

"Dar eu voi continua să sper; și Te voi lăuda tot mai mult!" (versiunea actualizata 2018)

"Dar eu pururea voi nădăjdui în Tine și laudei Tale întregi voi pune adaos (Chiar când cântarea de laudă pare deplină, râvna psalmistului încă mai cântă.)" (versiunea Anania)
96
Un verset Biblic: / Isaia 55:12
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 23, 2022, 05:03:05 p.m. »
Isaia 55:12
"Da, veţi ieși cu bucurie și veţi fi călăuziţi în pace. Munţii și dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră și toţi copacii din câmpie vor bate din palme. " (versiunea D.Cornilescu)

"Căci voi cu veselie veți ieși și cu bucurie veți primi învățătură: că munții și dealurile vor sălta, cu bucurie așteptându-vă, și toți arborii câmpului vor bate din palme de ramuri (Textual: „vor aplauda (epikrotései) cu ramurile lor“. Natura, cosmosul, în deplină solidaritate cu destinul omului (Rm 8, 19-22) participă festiv la bucuria mântuirii.) " (versiunea Anania)

"Veți ieși cu bucurie și veți fi conduși în pace. Munții și dealurile vor începe să strige de bucurie înaintea voastră; și toți copacii câmpiei vor bate din palme." (versiunea actualizata 2018)
97
Bazar - Postări Non Topic / Imparatia lui Dumnezeu
« Ultimul mesaj de Cristofor Martie 19, 2022, 08:59:27 a.m. »
Pentru multi crestini din Biserica aceasta Imparatie a lui Dumnezeu reprezinta in cel mai bun caz un concept (o doctrina) de multe ori limitata doar la cateva versete, daca nu cumva nici macar alea. Insa traire, ioc (deloc). Chiar s-a uitat complet in Biserica ca Evanghelia lui Isus era despre... si numai... si doar despre Imparatia lui Dumnezeu?  ::)
98
Un verset Biblic: / Isaia 54:17
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 18, 2022, 05:26:21 p.m. »
Isaia 54:17
"Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere și, pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osândi. Aceasta este moștenirea robilor Domnului, așa este mântuirea care le vine de la Mine”, zice Domnul." (versiunea D.Cornilescu)

"Tot lucrul făcut împotriva ta nu va spori
și nici un glas ridicat împotriva ta spre judecată;
pe toți aceia tu îi vei birui,
prin aceasta fi-vor potrivnicii tăi osândiți.
O moștenire se află celor ce-I slujesc Domnului
și drepți veți fi voi în fața Mea, zice Domnul." (versiunea Anania)

"Orice armă care este concepută să acționeze împotriva ta, va eșua; și vei condamna orice limbă care își permite să te judece, demonstrându-i că este vinovată.» Iahve spune: «Aceasta este moștenirea sclavilor lui Iahve și justificarea lor din partea Mea»." (versiunea actualizata 2018)

"Nicio armă formată împotriva ta nu va prospera; și fiecare limbă ce se va ridica împotriva ta în judecată o vei condamna. Aceasta este moștenirea servitorilor DOMNULUI și dreptatea lor este de la mine, spune DOMNUL." (versiunea Fidela 2015)
99
Un verset Biblic: / Psalm 59:1
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 18, 2022, 05:21:05 p.m. »
Psalm 59:1
"Dumnezeule, scapă-mă de vrăjmașii mei, ocrotește-mă de potrivnicii mei!" (versiunea D.Cornilescu)

"Dumnezeul meu, scapă-mă de dușmanii mei. Protejează-mă de cei care au venit împotriva mea!" (versiunea actualizata 2018)

"Eliberează-mă de dușmanii mei, Dumnezeul meu; apără-mă de cei ce se ridică împotriva mea." (versiunea Fidela)
100
Un verset Biblic: / Isaia 54:10
« Ultimul mesaj de sandu s Martie 18, 2022, 05:16:35 p.m. »
Isaia 54:10
"Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine și legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul, care are milă de tine. "(versiunea D.Cornilescu)

"munții nu se vor muta și dealurile tale nu se vor clinti; tot așa nici mila Mea nu-ți va lipsi și nici legământul păcii Mele nu va fi călcat; aceasta, fiindcă Domnul, Cel care-ți este ție milostiv, El a spus-o." (versiunea Anania)

"Pot să se mute munții și să se cutremure dealurile; dar dragostea Mea stabilă nu se va îndepărta de la tine și legământul Meu de pace nu se va distruge. Acesta este mesajul lui Iahve care Își manifestă bunătatea față de tine. " (versiunea actualizata 2018)

" Căci munții se vor depărta și dealurile vor fi mutate, dar bunătatea mea nu se va depărta de tine, nici legământul păcii mele nu va fi mutat, spune DOMNUL, care are milă de tine." (versiunea Fidela 2015)
Pagini: 1 ... 8 9 [10]